Nyttigare kladdkaka

24.02.2017

Tänkte tipsa er om en kladdkaka helt utan tillsatt socker, gluten eller mjölk. Den får en mer nötig smak än den klassiska varianten och är ett gott och bra alternativ när man vill ha lite nyttigare fika. Receptet kommer från Ulrika Hoffers bok Smarta sötsaker. En grym bok som jag verkligen kan rekommendera!

Ingredienser

6 ägg (vitor och gulor separerade)
3 dl mandel
2 1/2 dl dadlar utan kärnor
2 dl vatten
1/2 dl kakao, eller lite mer om du älskar chokladsmak
En knivsudd chili, om du vill

Gör så här

Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitor och gulor var för sig.
Mixa mandlarna till mjöl.
Tillsätt dadlar, vatten, äggulor och kakao i mixern och kör på hög hastighet.
Vänd ner äggvitan i smeten, försiktigt så att fluffigheten bevaras.
Smaksätt gärna med lite chili för att få lite sting i kakan.
Fördela smeten i en springform och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång